Coaching

Wat doet een coach eigenlijk?

Coaching staat voor professionele begeleiding en ondersteuning. Een coach helpt je bij zowel diepe levensvragen, als bij twijfel, realiseren van doelen. Coaching is gericht op mensen en teams die zichzelf willen ontwikkelen en actief met hun persoonlijke- of team ontwikkeling aan de slag willen. Een coach vraagt door en komt tot de kern van de obstakels, verlangens en haalbare doelen.

Drie manieren van coaching:

 1. Wandelcoaching

  Wandelcoaching is een wetenschappelijke bewezen meerwaarde voor mensen die last hebben van chronische stress of stress en burn-out klachten. De natuur heeft een positief effect op mensen. De natuur zorgt dat je ontspant, af kunt schakelen van de dagelijkse hectiek. Je kijkt om je heen, je ervaart ruimte in je hoofd en hart. 

  Wandelcoaching brengt je in relatief korte tijd heldere inzichten en een meer positieve mindset. De wandelcoach stelt vragen en zet de natuur als tool in om je doel te bereiken.

  Een wandelcoach traject bestaat uit ongeveer 6 wandelingen. Bij mensen met chronische stress of burn-out klachten duurt het herstel en duurt het traject langer.

  Locaties natuurgebieden wandelcoaching:
  >
  Regio Zaanstreek-Waterland (Purmerbos, Purmerland, in overleg)
  > Texel (strand, duin & bos rondom Den Hoorn)

 2. E-coaching

  Online begeleiding, directe verbinding via internet face-tot-face communiceren. Het geeft je flexibiliteit: Je volgt de coaching in een voor jou veilige en vertrouwde omgeving. Het scheelt je reistijd. Er zijn meerdere contactmomenten in de week mogelijk.

 3. Coaching op locatie
  Observatie en gesprekken op de werkplek.
 4. Een combinatie van e-coaching, op de werkplek en wandelcoaching is ook goed mogelijk.

  ▶ Als coach begeleid ik je door effectief bewezen tools in te zetten, vragen te stellen, om zelf tot inzichten en antwoorden te komen. Ik geef alleen suggesties, als hier uitdrukkelijk om wordt gevraagd.

  ▶ Als (school)adviseur bied ik een antwoord op een verbeterpunt, hardnekkig probleem in de (school)organisatie. Hier neem ik mijn jarenlange ervaring en expertise als leidinggevende in het onderwijs in mee.