Wie ben ik?

Mijn naam is Joke Sibie. Samen met mijn man woon ik in Wijdewormer en ben ook vaak op Texel te vinden. 
Ik werk ruim 30 jaar in het onderwijs. Mijn passie voor het onderwijs heb ik uitgebreid met mijn passie voor (wandel)coaching.

Verder wandel ik graag en geniet ik van het landschap en de natuur om mij heen. Tijdens het wandelen kom ik tot rust en ervaar ik ruimte om na te denken over dingen die mij bezig houden. Zo ook over mijn wens om een nieuwe stap in mijn werkleven te zetten.

Als leidinggevende van een basisschool en Kindcentrum zijn er veel zaken die mijn aandacht vragen en worden coachtrajecten door externe coaches gedaan.


De laatste jaren merkte ik steeds vaker dat ik deze trajecten het liefst zelf wilde oppakken. Door het volgen van verschillende opleidingen werd mijn droom om als zelfstandig (wandel)coach en adviseur aan de slag te gaan werkelijkheid.

Gelukkig kan ik mijn passie voor het onderwijs combineren met mijn droom, een eigen praktijk (wandel)coaching & schooladvies.
Ik werk nu parttime en ervaar de afwisseling van leidinggevende en mijn eigen coachbedrijf als een verrijking.

Naast het volgen van verschillende coachopleidingen heb ik mij verdiept in een aantal specialisaties, (waaronder masterleergang psychologie van gedrag in organisaties, wandelcoach, puur coachen en stress en burn-out coaching). Gecombineerd met mijn ervaring in het onderwijs kan ik een breed aanbod bieden. Hieronder een samenvatting van mijn specialisaties:

  • Coaching, begeleiding & advies voor onderwijs- en zorgorganisaties
  • Functioneringstrajecten
  • Stress en Burn-Out
  • Re-integratie
  • Levensloop vragen